Σελίδες

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

TV SHOWS 19

1.AMERICAN GODS

Βαθμολογία:6/10

Story:Η σειρά επικεντρώνεται στον μυστηριώδη Shadow, ένα άντρα που θα μείνει ελεύθερος από την φυλακή λίγες μέρες πιο γρήγορα από τα τρία χρόνια που καταδικάστηκε για ληστεία τράπεζας, επειδή η αγαπημένη του γυναίκα, Laura, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στη πτήση του για να πάει σπίτι για την κηδεία θα καθίσει δίπλα από ένα άντρα που θα του συστηθεί ως Mr. Wednesday και θα γνωρίζει πολλά πράγματα για τον Shadow, τόσο για το παρελθόν, όσο και για το παρόν και για το μέλλον. Αυτό θα οδηγήσει τον Shadow στη μέση της κόντρας των Παλιών Θεών με των Νέων Θεών, με τους τελευταίους να θέλουν να διώξουν τους πρώτους από την Γη.

Σχόλιο:Season 1:Ήταν μια καλή εισαγωγική σεζόν που σκοπό είχε να μας γνωρίσει τους ήρωες και να μας εξάψει την περιέργεια για την συνέχεια! Είναι τελείως πρωτότυπη και έχει μια εξαιρετική και στυλάτη σκηνοθεσία ωστόσο σαν πλοκή έχει αργό ρυθμό και είναι κάπως μπερδεμένη! Αργεί να κάνει ξεκάθαρο το θέμα της και κάποιες σκηνές μοιάζουν να μην κολλάνε στο υπόλοιπο σύνολο αλλά φαντάζομαι όλα θα δέσουν απ’τις επόμενες σεζόν! Βρήκα όλους τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες, μου άρεσαν η Laura Moon και to ξωτικό που προσφέρουν και κάποιες χιουμοριστικές στιγμές, η σέξυ και μυστηριώδης Bilquis αλλά και η πολύ καλά ερμηνευμένη Media με τις ενδιαφέρουσες μεταμφιέσεις! Ελπίζω πως στην επόμενη σεζόν θα έχει μια πιο γρήγορη και ξεκάθαρη πλοκή γιατί έχει τα φόντα να γίνει μια πολύ καλή σειρά!(7)

Season 2: Την δεύτερη σεζόν την βρήκα κάπως απογοητευτική μιας και όχι μόνο δεν διορθώνει τα μειονεκτήματα της πρώτης,αλλά τα κάνει ακόμα πιο έντονα!Η πλοκή σε αυτή τη σεζόν κυλάει ακόμα πιο αργά και γίνεται πιο μπερδεμένη χωρίς ποτέ να ξεκαθαρίζει απόλυτα την κατάσταση!Είπαμε να μας προετοιμάσει για τον επικείμενο πόλεμο των θεών αλλά εδώ την υποψία πολέμου την θυμόμαστε μόνο σε 2-3 στιγμές σε όλα τα επεισόδια ενώ στο μεγαλύτερο μέρος βλέπουμε απλά τους ήρωες να τριγυρνάνε άσκοπα και διάφορες wtf καταστάσεις να συμβαίνουν!Επίσης με χάλασε η αποχώρηση της φοβερής Gillian Anderson στον ρόλο της Media!Σαν αισθητική η σειρά παραμένει υψηλού επιπέδου και προσφέρει κάποιες πολύ καλοσκηνοθετημένες σκηνές,όμως σαν πλοκή με κούρασε και προσφέρει ελάχιστες ενδιαφέρουσες εξελίξεις!(6)

Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν (μιας και η σειρά κόπηκε) εξακολουθεί για ακόμα μια φορά να μας προετοιμάζει για τον πόλεμο νέων και παλιών θεών ο οποίος όπως φαίνεται δεν θα έρθει ποτέ εκτός αν γίνει κάποια τηλεταινία που θα δώσει ένα ουσιαστικό κλείσιμο στη σειρά! Σε αυτή τη σεζόν υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες εξελίξεις αλλά ο ρυθμός εξακολουθεί να είναι υπερβολικά αργός, υπάρχουν πολλά fillers και για ακόμα μια φορά οι περισσότερες υποπλοκές δείχνουν να μην οδηγούνται κάπου! Απ'την σεζόν μου άρεσε η καλύτερη γνωριμία με την Laura Moon που γίνεται πιο συμπαθής και η υποπλοκή με την εξαφάνιση του κοριτσιού στο χωριό Lakeside που θυμίζει αστυνομική σειρά! Κατά τ'άλλα η σεζόν εξακολουθεί να κάνει τα ίδια λάθη με τις προηγούμενες με αποτέλεσμα να κουράζει και δεν μου κάνει εντύπωση πως δεν δόθηκε άλλη ευκαιρία στη σειρά για να συνεχιστεί! Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ υποσχόμενα και παρά την υψηλή αισθητική ως προς την σκηνοθεσία, η κουραστική και μπερδεμένη πλοκή που υπάρχει και στις τρεις σεζόν την κατέστρεψε! Ίσως οι σεναριογράφοι έκρυβαν άσους στο μανίκι για την τελική σεζόν αλλά θα έπρεπε να βιαστούν και να μην ξεχειλώσουν τόσο τη σειρά ώστε να φτάσει στο σημείο να μείνει ανολοκλήρωτη!(6)




2. 13 REASONS WHY

Βαθμολογία:6/10

Story:H Hannah Baker είναι μια δεκαεπτάχρονη έφηβη που αυτοκτονεί. Δυο βδομάδες μετά, ο συμμαθητής της Clay βρίσκει στην είσοδο του σπιτιού του ένα κουτί που περιέχει ηχογραφημένες κασέτες, μέσα στις οποίες εξηγεί τους 13 λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Σύμφωνα με την ηχογράφηση “Αν ακούς αυτές τις κασέτες, είσαι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησα”. Ο Clay πρέπει να ακούσει όλες τις κασέτες για να βρει τις απαντήσεις. Θα αντέξει τη διαδικασία; Πώς εμπλέκονται οι υπόλοιποι συμμαθητές; Ποιος είναι έτοιμος να μάθει την αλήθεια;

Σχόλιο:Season 1:Μια πολύ καλή σειρά με μια ιστορία που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος! Η σειρά έχει να κάνει με την αυτοκτονία μιας έφηβης η οποία έχει αφήσει 13 κασέτες που μας εξιστορούν τους λόγους και τους υπαίτιους που την οδήγησαν σε αυτή τη πράξη! Κάθε επεισόδιο αφορά και μια κασέτα οπότε κάθε επεισόδιο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για να δεις ποιος και τι έκανε που πλήγωσε την κοπέλα! Κάποιες από αυτές τις πράξεις μπορεί να φανούν ασήμαντες, κάποια προβλήματα πολύ εφηβικά, όμως όλα έχουν τον λόγο τους και μας εξηγούν πως διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας και οι πράξεις της κοπέλας! Το σενάριο σου κάνει γνωστό το τέλος της κοπέλας εξαρχής κι έπειτα αρχίζει να σου δείχνει την ζωή της και όσο περνάνε τα επεισόδια σε κάνει όλο και πιο πολύ να αγαπήσεις αυτόν τον χαρακτήρα που ξέρεις ότι θα σου στερήσει! Γενικά λοιπόν η σειρά αυτή μου άρεσε πάρα πολύ, έχει μυστήριο, συγκίνηση, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και περνάει πολλά μηνύματα! Θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη σεζόν!(8)

Season 2:Η δεύτερη σεζόν δεν συγκρίνεται καθόλου με την εξαιρετική πρώτη μιας και σε μεγάλο βαθμό δείχνει να αναμασάει τα ίδια και τα ίδια ωστόσο παρότι χάνει στην σύγκριση,δεν θα την έλεγα κακή μιας και περνάει κι αυτή τα μηνύματα που θέλει και έχει τις δυνατές της στιγμές!Το ζητούμενο σε αυτή τη σεζόν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους υπεύθυνους της αυτοκτονίας της Hanna,κι έτσι παρακολουθούμε ανά επεισόδιο τη μαρτυρία του κάθε χαρακτήρα στο δικαστήριο!Μαθαίνουμε κάποιες νέες λεπτομέρειες για την Hanna που είχε αποκρύψει απ΄τις κασέτες,που δεν θα έλεγα ότι χρειάζονταν όμως θέλουν να δείξουν την οπτική των άλλων χαρακτήρων!Από τους χαρακτήρες υπάρχουν κάποιοι τελείως αδιάφοροι που δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό όπως ο Tony,κάποιοι που καταλήγουν να γίνονται εκνευριστικοί όπως ο Alex,κάποιοι που γίνονται περισσότερο συμπαθείς απ'ότι στην πρώτη σεζόν όπως ο Justin και ο Zach αλλά κι αυτοί που έχουν το βασικό ενδιαφέρον που είναι η Jessica,η μητέρα της Hannah που παλεύει για την δικαίωση της κόρης της αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και κάποιες αποκαλύψεις και κυρίως ο Tyler που δείχνει να οδηγείται σε ένα σκοτεινό μονοπάτι!Το τελευταίο επεισόδιο το βρήκα καλό και υπάρχει μια σοκαριστική εξέλιξη ενός χαρακτήρα για τον οποίο θέλω να δω πως θα εξελιχθεί!Δεν βρίσκω βέβαια τι άλλο πραγματικά έχει να δώσει μια τρίτη σεζόν αλλά σίγουρα θέλω να την δω!(7)

Season 3:Η σειρά αυτή ξεκίνησε εξαιρετικά ωστόσο οι δημιουργοί αποφασίσανε να εκμεταλλευτούν όσο μπορούν την επιτυχία της σε σημείο που ξεχείλωσαν την ιστορία χωρίς λόγο!Σε αυτή τη σεζόν η υπόθεση παίρνει μια whodunit τροπή κάνοντας όλους τους ήρωες που γνωρίσαμε στις προηγούμενες σεζόν ύποπτους μιας δολοφονίας!Έτσι σε κάθε επεισόδιο βλέπουμε και έναν ακόμα ύποπτο ενώ παράλληλα όλο και περισσότερα μυστικά των ηρώων αποκαλύπτονται!Ενδιαφέρουσα ιδέα και οδηγεί και σε μια ενδιαφέρουσα τελική ανατροπή,απ'την οποία ωστόσο δεν μπορώ να αντιληφθώ το μήνυμα που θέλει να περάσει!Δυστυχώς όμως στο σύνολο τους τα επεισόδια τα βρήκα βαρετά και επίσης οι ήρωες πολλές φορές δεν θυμίζουν τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε μέχρι πρότινος και προβαίνουν και σε πολλές εκτός λογικής και μη ρεαλιστικές συμπεριφορές!Επίσης αφηγήτρια της σεζόν είναι ένας νέος χαρακτήρας,η Ani,η οποία για κάποιο λόγο γνωρίζει τα πάντα για τους πάντες ενώ τους ξέρει ελάχιστο καιρό,κάτι που βρήκα μη πειστικό!Γενικά ήταν μια βαρετή σεζόν που είχε τις καλές της στιγμές αλλά δεν στάθηκαν ικανές να δικαιολογήσουν το ξεχείλωμα της ιστορίας!(6)

Season 4: Η τέταρτη και τελευταία σεζόν της σειράς παρά το γεγονός πως έχει να περάσει κάποια ωραία μηνύματα, είναι απογοητευτική στο κομμάτι της ιστορίας και αποτελεί ακόμα μια απόδειξη πως η σειρά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στην πολύ καλή πρώτη σεζόν! Σε αυτή τη σεζόν οι χαρακτήρες έχουν να αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες έπειτα από αυτά που συνέβησαν στην προηγούμενη και βλέπουμε πως το αντιμετωπίζει όλο αυτό ο καθένας από αυτούς! Καλά μέχρι εκεί αλλά αυτό από μόνο του χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη ενδιαφέρουσα υποπλοκή που να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να δημιουργεί περιέργεια δεν είναι ικανό να κρατήσει έναν θεατή σε δέκα επεισόδια! Επίσης σε αυτή τη σεζόν η σειρά παίρνει πολύ πιο σοβαρά τον εαυτό της απ'όσο αξίζει (τουλάχιστον στις προηγούμενες σεζόν το δικαιολογούσαν οι εξελίξεις) καθώς υπάρχει μια ατμόσφαιρα που εναλλάσσεται από βαρύ δράμα σε ταινία τρόμου και στην πράξη βλέπουμε μια εφηβική σαπουνόπερα όπου οι ήρωες ας πούμε διαμαρτύρονται για να γίνει ο χορός αποφοίτησης και διάφορα άλλα τέτοια σκηνικά!Στα θετικά της σεζόν κρατάω μια συγκινητική απώλεια,τα όμορφα μηνύματα που προείπα καθώς και το νοσταλγικό φινάλε που επαναφέρει κάποιους ξεχασμένους χαρακτήρες!(5)


3.THE DEFENDERS

Βαθμολογία:7/10

Story:Oι τέσσερεις ήρωες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν την εγκληματική οργάνωση The Hand. Μαζί τους θα έχουν και την Electra Natchios, τον Malcolm Ducasse, την Misty Knight, την Karen Page, τον Foggy Nelson, την Trish Walker, την Colleen Wing και φυσικά την Claire Temple, της οποίας ο χαρακτήρας εμφανίστηκε σε όλες τις σειρές του Netflix.

Σχόλιο:Season 1:Περιμέναμε καιρό την ένωση των τεσσάρων ηρώων και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό μεν, όχι όσο δυνατό θα ήθελα όμως! Ίσως φταίει το ότι οι σημαντικές εξελίξεις για τους χαρακτήρες αποφεύγονται για να τις δούμε στις δικές τους σειρές, ίσως ο αρκετά αργός ρυθμός, ίσως το ότι δεν βρήκα ιδιαίτερα δυνατούς τους villain, πάντως δεν είναι η φαντασμαγορική σειρά που θα περίμενε κάποιος! Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν με έκανε να βαρεθώ και βρήκα όλες τις κοινές εμφανίσεις των ηρώων πολύ διασκεδαστικές, όπως πολύ διασκεδαστική βρήκα και την εξέλιξη της Elektra! Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, ελπίζω η συνέχεια να είναι πολύ πιο δυνατή!(7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου