Σελίδες

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

CLASSIC DUELS 7





















BASKET CASE(1982):55%                                                                  TENEMENT(1985):45%


BASKET CASE
STORY:Ένας νεαρός σχεδιάζει να πάρει εκδίκηση από τους γιατρούς που στο παρελθόν τον χώρισαν από τον παραμορφωμένο σιαμαίο αδελφό του. Ο τελευταίος βρίσκεται πλέον σε ένα καλάθι το οποίο έχει πάντα μαζί του ο νεαρός και το οποίο ανοίγει όποτε χρειάζεται, με αιματηρά αποτελέσματα.(b-movies.gr)

TENEMENT
STORY:Μια βίαιη συμμορία που είναι μπλεγμένη με τα ναρκωτικά τρομοκρατεί τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.


ΣΧΟΛΙΟ
TENEMENT :Ένα θρίλερ επιβίωσης απ’το οποίο δεν λείπουν τα προβλήματα, όμως προσωπικά το βρήκα διασκεδαστικό και μου άρεσε το όλο concept του ότι οι ήρωες είναι εγκλωβισμένοι στην πολυκατοικία τους! Σεναριακά υπάρχουν κάποιες εκτός λογικής συμπεριφορές και σκηνοθετικά επίσης με τίποτα δεν θα την έλεγες άψογη! Οι κακοί είναι ντυμένοι λες και πάνε σε καρναβάλι και υπάρχουν και κάποιες κακές ερμηνείες! Ωστόσο η ταινία έχει μπόλικους σκληρούς φόνους και γενικά βλέπεται πολύ ευχάριστα!
TENEMENT:Έχει μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πλοκή και καταφέρνει να συνδυάσει πετυχημένα τα κωμικά της στοιχεία με τον τρόμο! Η σκηνοθεσία φαίνεται κάπως φθηνή και οι φόνοι δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασαν παρ΄όλα αυτά όμως κάνουν αίσθηση χάρη στο πρωτότυπο πλάσμα! Γενικά είναι μια πολύ διασκεδαστική κωμωδία τρόμου!

Και οι δυο είναι διασκεδαστικές στο είδος τους,όπως και οι δυο έχουν τα ελαττώματα τους!Το basket case κερδίζει πόντους χάρη στην πρωτότυπη πλοκή του ενώ το tenement χάρη στους βίαιους φόνους του!Κερδίζει το basket case καθαρά και μόνο λόγω της πρωτότυπης ιδέας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου