Σελίδες

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

CLASSIC DUELS 4





















GREMLINS(1984):70%                                                                        PHASE IV(1974):30%


GREMLINS
STORY:Το δώρο του νεαρού Billy για τα Χριστούγεννα είναι ένα mogwai, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Billy θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη. 

PHASE IV
STORY:Κάποια κοσμική διαταραχή που διακρίνεται σε "φάσεις" έχει προκαλέσει περίεργες αλλαγές στα μυρμήγκια, τα οποία φαίνεται να έχουν υποστεί ταχεία εξέλιξη και να διαθέτουν συλλογική νοημοσύνη. Αντί των συνηθισμένων αναχωμάτων, τα μυρμήγκια κατασκευάζουν περίεργους και γεωμετρικά τέλειους πύργους, ενώ φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια ισχυρή μορφή δηλητηρίου. Μια επιστημονική ομάδα αρχίζει να ερευνά τα περίεργα αυτά φαινόμενα. 


Σχόλιο:Και τα δυο έργα είναι εξαιρετικά,πρωτότυπα και δεν τα έχει αγγίξει καθόλου ο χρόνος!Ωστόσο προσωπικά αγαπημένο είναι το gremlins,το οποίο βρίσκω υπερδιασκεδαστικό ακόμα και σήμερα!
GREMLINS:Την ταινία αυτή την είχα δει σε μικρή ηλικία και την είχα λατρέψει, και εξίσου την λάτρεψα τώρα που την ξαναείδα! Έχει ένα εξαιρετικό και εφευρετικό σενάριο που συνδυάζει κωμωδία, φαντασία και ελαφρύ τρόμο και είναι απίστευτα διασκεδαστικό! Οι ακραίες συμπεριφορές των gremlins αλλά και οι κωμικοτραγικές εφευρέσεις του πατέρα του κεντρικού ήρωα χαρίζουν πολύ χιούμορ στη ταινία και ο υπερβολικά χαριτωμένος gizmo σε κερδίζει απόλυτα! Θα την χαρακτήριζα ως μια (πετυχημένη) παιδική κωμωδία τρόμου!
PHASE IV:Πρωτότυπη ταινία σχετικά με δολοφονικά μυρμήγκια, η οποία εντυπωσιάζει με το πόσο καλή είναι σκηνοθετικά! Οι σκηνές με τα μυρμήγκια δείχνουν απόλυτα ρεαλιστικές και σε κάνουν να νομίζεις ότι βλέπεις ντοκιμαντέρ! Η ιστορία είναι καλή αν και δεν προσφέρει κάποια σημαντική έκπληξη αλλά και μόνο για τις καθηλωτικές σκηνές με τα μυρμήγκια αξίζει απόλυτα να την δει κάποιος! Αρκεί να ξέρει κανείς ότι δεν θα δει ένα καθαρόαιμο θρίλερ καθώς δεν έχει δράση ούτε βία, είναι όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη ταινία!(8)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου