Σελίδες

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

TV SHOWS 16

1.WESTWORLD

Βαθμολογία:8/10

Story:Το Westworld είναι μια σκοτεινή οδύσσεια για την αυγή της τεχνητής συνείδησης και το μέλλον της αμαρτίας. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα φουτουριστικό θεματικό πάρκο, όπου στελεχώνεται από ρομπότ τα οποία βοηθούν τους επισκέπτες να ζήσουν τις φαντασιώσεις τους. Το Westworld πάρκο ωστόσο καταρρέει και δύο από τους επισκέπτες που βιώνουν την άγρια δύση, θα βρεθούν να καταδιώκονται από ένα γουέστερν ανδροειδές..! 

Σχόλιο:Season 1:Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 1973!Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η γενικότερη ιδέα προυπήρχε πολλά χρόνια πριν, η σειρά μοιάζει πολύ φρέσκια και ξεχωριστή σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές που κυκλοφορούν! Όλα τα επεισόδια είναι διασκεδαστικά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές επαναλήψεις γεγονότων και γενικά η πλοκή σε κρατάει με το μυστήριο και τις ανατροπές της! Από χαρακτήρες ξεχώρισα την πρωταγωνίστρια Dolores αλλά και την Maeve που χαρίζει πολλές απολαυστικές σκηνές! Επίσης μου άρεσαν πολύ οι ερμηνείες όλου του cast που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της σειράς! Στα αρνητικά της σεζόν θα έβαζα τις επαναλήψεις που υπάρχουν όπως προείπα, τον αργό ρυθμό των πρώτων επεισοδίων και επίσης κάποια κενά που υπάρχουν στην ιστορία! Γενικά πάντως αποτελεί μια πολύ καλή σειρά και με το φινάλε της σεζόν με άφησε με πολύ αγωνία για την συνέχεια!(8)


Season 2:Η δεύτερη σεζόν διατηρεί το υψηλό επίπεδο παραγωγής της,συνεχίζει να θίγει φιλοσοφικά ζητήματα και διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον με το μυστήριο της!Ωστόσο έχει έναν αρκετά αργό ρυθμό,ιδιαίτερα στα πρώτα 5 επεισόδια και σε συνδυασμό με την μπερδεμένη πλοκή δεν γίνεται όσο διασκεδαστική θα μπορούσε!Προσφέρει άφθονες εξελίξεις και ανατροπές βέβαια,όμως με χάλασε που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από ότι απαντάει!Σε καμία περίπτωση δεν είναι μια κακή σεζόν,είναι μια σεζόν που πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση για να μην χαθείς και συνεχίζει με πολύ ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία,απλά το μόνο που θα ήθελα είναι να ήταν πιο κατανοητή σε κάποια θέματα!(7)


Season 3:Στην τρίτη σεζόν η δράση μεταφέρεται στον πραγματικό κόσμο όπου παρακολουθούμε την Dolores να έχει εξελιχθεί σε έναν badass χαρακτήρα που προσπαθεί να εξολοθρεύσει την ανθρώπινη φυλή ενώ η Maeve τάσσεται με το μέρος του ανθρώπου που προσπαθεί να προστατεύσει την ανθρώπινη φυλή! Προφανώς και τίποτα δεν είναι τόσο απλό και παρότι σαν κεντρικό θέμα της σεζόν είναι ο πόλεμος της Dolores με τους ανθρώπους αλλά και με κάποια άλλα ρομπότ υπάρχουν ακόμα διάφορες υποπλοκές που ανατρέπουν πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα!Σε αυτή τη σεζόν η σειρά θυμίζει περισσότερο περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παρά το φιλοσοφικό δράμα που ήταν ωστόσο τα πάει εξαιρετικά σε αυτό που έχει να κάνει προσφέροντας άφθονη δράση με εξαιρετικά χορογραφημένες σκηνές πάλης, πολλές ανατροπές αλλά και συναίσθημα!Σίγουρα υπάρχουν υπερβολές,τρύπες και κάποιες μη λογικές συμπεριφορές αλλά βρήκα όλα τα επεισόδια διασκεδαστικά και τις εξελίξεις πολύ ενδιαφέρουσες! Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τους χαρακτήρες έχουν εννοείται οι δυο πρωταγωνίστριες, δηλαδή η Dolores και η Maeve αλλά μου άρεσε πολύ και η ιστορία της Charlotte ενώ αντίθετα κάποιοι χαρακτήρες περνάνε αδιάφοροι όπως ο Bernard αλλά και ο νέος χαρακτήρας Caleb (ερμηνεύεται από τον Aaron Paul) ο οποίος παρότι παίζει σημαντικό ρόλο προσωπικά δεν με έπεισε ως προς την σημαντικότητα του σαν χαρακτήρας! Γενικά σαν σεζόν ήταν απολαυστική και για ακόμα μια φορά υψηλού επιπέδου και αγωνιώ για την συνέχεια!(8)

Season 4: Ακόμα μια αξιοπρεπέστατη σεζόν όπου αυτή τη φορά οι αγαπημένοι μας ήρωες καλούνται να τα βάλουν με τον παντοτινό εχθρό τους William αλλά και την Charlotte που μετά τα τραυματικά γεγονότα της προηγούμενης σεζόν έχει βαλθεί να χειραγωγήσει ρομπότ και ανθρώπους! Αν και κάποιες στιγμές η ιστορία μου έδωσε την εντύπωση πως κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό της, εξακολουθεί να παραμένει διασκεδαστική και να προσφέρει ανατρεπτικές εξελίξεις και ηθικά διλλήματα! Σε αυτή τη σεζόν τον περισσότερο χρόνο παίρνει ο χαρακτήρας του Caleb και ομολογώ πως αυτή τη φορά η ιστορία του είχε αρκετό ενδιαφέρον! Λιγότερο χρόνο παίρνει η αγαπημένη Maeve αν και έχει να δώσει σημαντικές στιγμές αλλά και η Dolores η οποία αν και με μειωμένο χρόνο κλέβει την παράσταση σε κάθε της εμφάνιση! Γενικά σαν σεζόν με άφησε ευχαριστημένο και προσφέρει όσα μας έχει συνηθίσει η σειρά οπότε περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την επόμενη και πιθανότατα τελευταία σεζόν!(8)


2.THE EXORCIST

Βαθμολογία:7/10

Story:Η σειρά είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί τις ζωές δύο ξεχωριστών ανθρώπων: του Πατέρα Tomas Ortega και του Πατέρα Marcus Lang η οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν μία σοβαρή περίπτωση δαιμονισμού που στοιχειώνει μία οικογένεια. 

Σχόλιο:Season 1:Πριν ξεκινήσει η σειρά ήμουν πολύ καχύποπτος μιας και η σύγκριση με το αριστούργημα του 1973 θα ήταν αναπόφευκτη! Και όντως στην σύγκριση χάνει μιας και η σειρά είναι πολύ καλογυαλισμένη για να φτάσει την ατμόσφαιρα της ταινίας! Ωστόσο αποδείχτηκε καλύτερη απ’ότι περίμενα και αποτελεί μια πολύ αξιοπρεπή σειρά τρόμου με ωραία πλοκή και επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που συνδέεται με την ταινία! Από χαρακτήρες με κέρδισαν τα μέλη της οικογένειας και σαφώς ο χαρακτήρας που υποδύεται η Geena Davis!Από τους εξορκιστές ο Father Marcus έχει ενδιαφέρον ως badass παπάς αλλά ο Father Tomas μου φάνηκε κάπως εκνευριστικός! Αυτό που με προβληματίζει είναι το κατά πόσο η σειρά θα αντέξει στην επόμενη σεζόν μιας και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να δείξει!(7)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει με μια κάπως γελοία σεκάνς όπου οι πρωταγωνιστές διεξάγουν εξορκισμό εν μέσω μιας καταδίωξης ωστόσο στη συνέχεια σοβαρεύει και μας παρουσιάζει μια νέα ιστορία σχετικά με έναν ανάδοχο πατέρα και τα παιδιά του!Βρήκα ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνεται αυτή η νέα ιστορία και οι νέοι χαρακτήρες γίνονται εύκολα πολύ συμπαθείς!Περισσότερο συμπαθείς γίνονται και οι δυο κεντρικοί ήρωες,με τον Father Tomas να παύει να είναι εκνευριστικός και να γίνεται ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας!Τα μόνα στοιχεία που δεν κατάφεραν να μου κεντρίσουν τόσο πολύ το ενδιαφέρον σε αυτή τη σεζόν είναι η παράλληλη ιστορία με την συνωμοσία του Βατικανού και τα flashbacks,κατά τ'άλλα όμως ήταν μια πολύ καλή σεζόν που διαθέτει τρόμο,εκπλήξεις αλλά και συναίσθημα!(8)



3.LUKE CAGE

Βαθμολογία:7/10

Story:Αποκτώντας υπερδυνάμεις και αντοχή από ένα πείραμα που πήγε στραβά, ένας άντρας που κατηγορείται άδικα, δραπετεύει από τη φυλακή για να γίνει ένας σούπερ ήρωας μισθοφόρος...Ο Luke Cage είναι ένας ήρωας κόμικς της Marvel όπου είναι δυνατός σαν πέτρα και δεν μπορεί να πληγωθεί από καμία σφαίρα ή χτύπημα.

Σχόλιο:Season 1: Για superhero σειρά θεωρώ πως έχει πολύ λίγη δράση και κινείται σε αργούς ρυθμούς οπότε αυτό είναι κάτι που θα ξενίσει πολλούς! Σαν αστυνομικό δράμα όμως αποτελεί μια πολύ καλή παραγωγή, έχει πολύ καλή σκηνοθεσία, την απαιτούμενη ατμόσφαιρα και μια σοβαρή πλοκή! Στα πρώτα επεισόδια ο πολύ αργός ρυθμός με είχε κουράσει, όμως από ένα σημείο και μετά όπου υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά τους κακούς της υπόθεσης κέρδισε το ενδιαφέρον μου και με ικανοποίησε μέχρι και το φινάλε! Από χαρακτήρες συμπάθησα πολύ την Misty Knight αλλά και την Claire που δίνει το παρών σε όλες τις marvel σειρές του Netflix και από τους κακούς μου άρεσαν η Mariah και ο Shades!(7)

Σχόλιο:Η δεύτερη σεζόν εξακολουθεί να έχει την καλή και απόλυτα ταιριαστή σκηνοθετική αισθητική και λειτουργεί περισσότερο ως γκανγκστερικό δράμα παρά ως superhero σειρά!Οι κακοί της σεζόν είναι η εφτάψυχη Mariah και ο Bushmaster,απ΄τον οποίο όμως θα θελα το κάτι παραπάνω!Από νέους χαρακτήρες,γνωρίζουμε και την Tilda,την κόρη της Mariah,η οποία παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον με τον τρόπο που εξελίσσεται!Από παλιούς αγαπημένους χαρακτήρες,η Misty Knight για άλλη μια φορά μου άρεσε αλλά απ'την άλλη η Claire εκτός απ'τα πρώτα επεισόδια μετά είναι απούσα!Γενικά σαν σεζόν έχει κάποιες καλές στιγμές όμως την βρήκα υπερβολικά αργή και χρειαζόταν περισσότερη δράση ή περισσότερες δυνατές εξελίξεις για να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον!Το φινάλε δημιουργεί κάποιες ενδιαφέρουσες προδιαγραφές για την συνέχεια με τον τρόπο που αλλάζει κάπως τα δεδομένα αλλά σαν σύνολο η σεζόν αυτή υπήρξε αρκετά αδιάφορη!(6)

1 σχόλιο: