Σελίδες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

TV SHOWS 14

1.SCREAM QUEENS

Βαθμολογία:7/10

Story:Η νέα σειρά του FOX αφηγείται την ιστορία που περιστρέφεται γύρω από ένα κολέγιο, το οποίο κλονίζεται από μια σειρά δολοφονιών, που σχετίζονται με ένα “ατυχές” περιστατικό που συνέβη σε ένα σπίτι γυναικείας αδελφότητας. Κάποιος/α ζητάει εκδίκηση για το ένοχο παρελθόν… 

Σχόλιο:Season 1:Πρόκειται για κωμωδία τρόμου ωστόσο δεν θεωρώ πως υπάρχει ικανοποιητική ισορροπία στα δυο είδη! Η σειρά είναι ξεκάθαρα μια μαύρη κωμωδία ακραίων καταστάσεων οπότε όποιος περιμένει να δει μια ιστορία με ρεαλισμό,λογική,αγωνία και γενικότερα ίχνος σοβαρότητας θα απογοητευτεί! Ωστόσο σαν κωμωδία τα πάει πολύ καλά, βρήκα τα επεισόδια πολύ διασκεδαστικά και αρκετά αστεία και επίσης βρήκα πολύ χιουμοριστικούς όλους τους χαρακτήρες! Αυτό που θα ήθελα είναι να έχει πιο εντυπωσιακούς θανάτους και περισσότερο αίμα ωστόσο ακόμα κι έτσι σαν κωμωδία βλέπεται εξαιρετικά ευχάριστα και με έκανε να περάσω καλά!(7)
Season 2:Απόλαυσα περισσότερο την δεύτερη σεζόν μιας και ήξερα τι θα δω και γνώριζα πλέον τους χαρακτήρες!Βρήκα όλα τα επεισόδια διασκεδαστικά και αστεία και οι παλαβοί χαρακτήρες κέρδισαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον μου!Η πρωταγωνίστρια Emma Roberts ως υστερική bitch πλουσιογκόμενα είναι για άλλη μια φορά όλα τα λεφτά όπως επίσης και οι υπόλοιπες chanel!Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι καινούριοι χαρακτήρες που εμφανίζονται,τόσο οι σταθεροί (όπως η αγαπημένη Kirstie Alley) όσο και οι guests πελάτες του νοσοκομείου!Η ιστορία για άλλη μια φορά δεν έχει ρεαλισμό και λογική όμως το ζητούμενο της σειράς είναι το κωμικό κομμάτι και εκεί τα καταφέρνει περίφημα!(7)


2.ASH VS EVIL DEAD

Βαθμολογία:7/10

Story:Ο Ας έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια αποφεύγοντας την ευθύνη, την ωριμότητα και τον τρόμο του Evil Dead μέχρι που μια μάστιγα απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ο Ας γίνεται η μόνη της ελπίδα. Η σειρά αποτελεί το σίκουελ των The Evil Dead, Evil Dead II και Army of Darkness.

Σχόλιο:Season 1:Απίστευτα διασκεδαστική σειρά που προσφέρει και χιούμορ αλλά και τρόμο!Τα επεισόδια διαρκούν μόνο 30 λεπτά, κάτι που απ’τη μια κάνει την σειρά να μην κουράζει καθόλου και να έχει ασταμάτητη δράση αλλά απ΄την άλλη κάνει τις εξελίξεις πολύ βιαστικές! Όλα τα επεισόδια έχουν άφθονο αίμα και χαρίζουν νοσταλγικές στιγμές στους φαν των ταινιών! Η σειρά ξεκινάει δυναμικά απ’το πρώτο κιόλας επεισόδιο το οποίο προσφέρει κάποιες πολύ διασκεδαστικές σκηνές, όπως η επίθεση μιας κούκλας! Απ’τους χαρακτήρες καταφέρνουν όλοι να προκαλέσουν το ενδιαφέρον,(παρότι σαφώς το επίκεντρο είναι ο Ash και ομολογώ ο Bruce Campbell δίνει ρεσιτάλ) ωστόσο ξεχωρίζω τον χαρακτήρα της λατρεμένης Lucy Lawless αν και δεν της δίνεται πολύς χρόνος! Γενικότερα η σειρά είναι ό,τι πρέπει για να περάσει κάποιος την ώρα του εξαιρετικά ευχάριστα και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια!(8)

Season 2:Η δεύτερη σεζόν είναι επίσης διασκεδαστική μιας και έχει μπόλικο χιούμορ και άφθονο gore ωστόσο δεν βρήκα την εξέλιξη της ιστορίας όσο ενδιαφέρουσα θα θελα και δεν μου έδωσε κάτι για να αγωνιώ!Επίσης το φινάλε το βρήκα αδύναμο και η ανατροπή που γίνεται σχετικά με έναν χαρακτήρα δεν μου άρεσε!Πάντως σίγουρα όλα τα επεισόδια βλέπονται πολύ ευχάριστα και δεν βαρέθηκα καθόλου και μου άρεσε που η Lucy Lawless πήρε περισσότερο χρόνο!(7)

Season 3:Πρόκειται για την τελευταία σεζόν της σειράς,αν και δεν δίνει ουσιαστικό τέλος στην ιστορία!Η σεζόν αυτή είναι πολύ διασκεδαστική όπως και οι προηγούμενες,έχει πολύ χιούμορ και άφθονο αίμα!Τα εφέ για άλλη μια φορά είναι εξαιρετικά,μου άρεσε πολύ ο σχεδιασμός των τεράτων και  προσφέρει κάποιες gore σκηνές ανθολογίας,όπως η σκηνή του τεμαχισμού ενός κεφαλιού από χορδές στο πρώτο επεισόδιο!Εκεί που υστερεί και αυτή η σεζόν όμως είναι στην πλοκή,μιας και η ιστορία είναι υποτυπώδης και δεν προσφέρει κάτι το δυνατό!Επίσης αντιπαθώ τις νεκραναστάσεις στις σειρές και είναι κάτι που με ξενέρωσε σε αυτή τη σεζόν!Σαν σύνολο,είναι μια απόλυτα  χαβαλεδιάρικη splatter σειρά που προτείνεται για να περάσει κάποιος ευχάριστα και ανώδυνα την ώρα του!(7)


3.ORPHAN BLACK

Βαθμολογία:8/10

Story:Η Sarah ελπίζει πως καθαρίζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό μιας νεκρής γυναίκας θα λύσει όλα της τα προβλήματα, όμως τα προβλήματα της πολλαπλασιάζονται όταν γίνεται μάρτυρας στην αυτοκτονίας μιας γυναίκας που μοιάζει σαν και αυτή. Η σειρά ακoλουθεί την ιστορία της Sarah, η οποία ανακαλύπτει πως είναι κλώνος, ενώ υπάρχει ένας δολοφόνος που προσπαθεί να σκοτώσει αυτήν και τους υπόλοιπους κλώνους. Η Sarah θα πρέπει να ξετυλίξει μια σκοτεινή συνωμοσία και παράλληλα να παραμείνει ζωντανή. Η Sarah ζούσε πάντα τη ζωή της ως ένα ορφανό, αλλά ένας κλώνος ποτέ δεν είναι μόνος του.

Σχόλιο:Season 1: Η σειρά έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία σχετικά με την κλωνοποίηση και χαρίζει συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές σε όλα τα επεισόδια! Ξεκινάει με ένα διασκεδαστικό θέμα για σειρά, την κλοπή ταυτότητας και την προσπάθεια της πρωταγωνίστριας να μην την καταλάβουν και σιγά σιγά μας γνωρίζει έναν κόσμο συνομωσιών!Υπάρχουν βέβαια αρκετές τρύπες και κάποιες μη πιστευτές συμπεριφορές, όμως για πρώτη σεζόν θεωρώ πως έκανε πολύ καλή δουλειά, έφτιαξε χαρακτήρες που σου μένουν στη μνήμη και κατάφερε να είναι απόλυτα διασκεδαστική! (8)


Season 2: Η δεύτερη σεζόν είναι εξίσου καλή και διασκεδαστική και κάνει ακόμα πιο σαφές το ταλέντο της πρωταγωνίστριας, που καταφέρνει με την ερμηνεία της να φτιάξει πολλούς και τελείως ξεχωριστούς χαρακτήρες! Το ενδιαφέρον εδώ εστιάζεται στο ποιος έφτιαξε τους κλώνους και στην προσπάθεια θεραπείας της Κοσίμα ωστόσο μου άρεσαν πολύ και οι εξελίξεις στη ζωή της Alison, οι οποίες δίνουν και αρκετό χιούμορ στη σειρά! Γενικότερα η σεζόν έχει άφθονες εξελίξεις και πολλές ανατροπές και το τελευταίο επεισόδιο προκαλεί αρκετό ενδιαφέρον για τη συνέχεια!(8)

Season 3: Σε κάποια επεισόδια της τρίτης σεζόν ένιωσα πως η σειρά επαναλαμβάνεται όμως στη συνέχεια οι σημαντικές εξελίξεις που μας δίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρα στοιχεία για βασικά ερωτήματα της σειράς καθώς και οι θάνατοι κάποιων βασικών προσώπων κέρδισαν απόλυτα το ενδιαφέρον μου και θεωρώ την τρίτη σεζόν αντάξια των πρώτων!(8)

Season 4: Άλλη μια διασκεδαστική σεζόν με δράση,πετυχημένο χιούμορ και ανατροπές,που προσφέρει ακόμα περισσότερα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας!Απ'τη σεζόν μου άρεσαν οι εξελίξεις όσον αφορά την Cosima αλλά και την Rachel!Ωστόσο παρά το γεγονός ότι κανένα επεισόδιο δεν το βρήκα βαρετό,στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ένιωσα πως δεν με άγγιζαν πραγματικά τα όσα γίνονταν!Το φινάλε πάντως μου άρεσε αρκετά και περιμένω με ενδιαφέρον την 5η και τελευταία σεζόν!(7)

Season 5:Η πέμπτη και τελευταία σεζόν μας δίνει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο στην ιστορία προσφέροντας όλα τα στοιχεία που την έκαναν πετυχημένη,δηλαδή δράση,χιούμορ,ανατροπές και φυσικά την εξαιρετική ερμηνεία της Tatiana Maslany,η οποία κυριολεκτικά κουβάλησε την σειρά στους ώμους της ερμηνεύοντας αμέτρητους διαφορετικούς χαρακτήρες πολύ πετυχημένα!(8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου